Egenremiss - Utmattningshjälpen

Här kan du besvara några frågor om ditt mående, dina symptom och din situation. Din egenremiss bedöms alltid av legitimerad personal för att säkerställa att dina symtom överensstämmer med den behandling som vi erbjuder.

Om du blir kallad för teambedömning består den av tre separata möten där du enskilt får träffa läkare, psykolog och fysioterapeut. Under bedömningen kommer du att behöva ta dig till någon av våra mottagningar i Stockholm för något av besöken. I övrigt sker alla möten digitalt. Efter dina tre besök gör teamet en sammanvägd bedömning, som de delger och diskuterar med dig på ett avslutande videomöte. I händelse av att du inte skulle erbjudas behandling hos oss så får du rekommendationer kring hur du bäst kan söka dig vidare för att få den hjälp som du behöver. Även bedömningen kan alltså vara till stor hjälp för dig att hitta väg framåt.
Rehabiliteringen inleds kort efter bedömningen.

Se video nedan där leg. psykolog Nicole berättar mer om Utmattningshjälpens digitala rehabilitering.

 Utmattningshjälpens behandling sker i tre delar. All behandling sker i krypterat format, för din trygghet:

1. Du får din behandling i vårt internetbaserade KBT-program för utmattningssyndrom där ditt team kontinuerligt följer ditt arbete och kan stötta och besvara frågor.

2. Varje vecka erbjuds du att delta i minst en aktivitet som syftar till att hjälpa dig omsätta de mer praktiska momenten i behandlingen i praktiken.

3. Genom hela programmet får du träffa dina behandlare enskilt eller tillsammans. Teamet följer dina framsteg och stöttar vid de utmaningar du möter.

Checklista för egenremiss i 1177


  • Klicka på knappen nedan.
  • För att nå formuläret i 1177 behöver du identifiera dig med Bank-id.
  • Fyll i din egenremiss och välj digital behandling i remissen.
utmattning-psykisk-ohalsa

Mer om Utmattningshjälpen

Här kan du läsa mer om oss och vad vi faktiskt menar när vi säger att vi erbjuder “Strukturerad digital teambaserad rehabilitering för patienter med utmattningssyndrom”.

Behandling på plats i Stockholm

I Stockholm har vi två mottagningar som erbjuder hela behandlingen på plats. Båda mottagningarna ligger centralt vid Globen och på Östermalm.  
Via länken nedan kan du då rikta din egenremiss till någon av dessa mottagningar: PBM Globen Rehab eller PBM City Rehab.

Se leg. psykolog Malin berätta om vår fysiska rehabilitering i Stockholm.


Du kan nå oss på flera olika sätt. Kontakta oss via 1177 eller ringa in till vår telefonsvarare på nummer 08-408 878 50, så återkopplar vi inom kort.